Bakgrund

Fragbite.se har i över 10 år levererat nyheter om e-sport och olika turneringar. Ett naturligt nästa steg för att kunna utvecklas som sajt blev att skapa en egen onlinebaserad turnering.

Genomförande

Fragbite använde sin kunskap om målgruppen och sin nära relation till communityt för att ta fram ett koncept på en onlinebaserad turnering.

Turneringen har hämtat inspiration från idrotten, NHL och livesända fotbollsmatcher. Genom att göra e-sport mer som ”vanlig sport” har produktionen också blivit unik, vilket lockat fler.

Den absoluta eliten inom e-sporten har deltagit i turneringen vilket ger ett direkt värde för tittarna.
Turneringen har blivit lättare att förstå för den som inte redan är insatt.

Effekt

Effekter och funktioner i produktionen har gjort att turneringen blivit väldigt omtyckt och omtalad inom e-sportvärlden.

Konceptet har presenterats för och intresserat varumärken som vanligtvis inte är självklara i e-sportssammanhang – detta har i sin tur ökat värdet på produktionen ytterligare och varit otroligt uppskattat av tittarna.

Fragbite Masters ligger idag i framkant när det kommer till e-sport. Enligt många är Fragbite Masters den bästa produktionen i världen av onlineturneringar.

Om oss

Nyheter24-Gruppen är Sveriges snabbast växande mediehus och vänder sig till de som är uppvuxna med internet och digitala medier. Vi har närmare 10 miljoner besök på våra sajter varje vecka och är Sveriges största digitala mediehus mot målgruppen 15 – 44 år.

Bolaget grundades 2008 av Douglas Roos och Patrik Sandberg. Idag är vi ca 50 anställda och är lokaliserade i centrala Stockholm. Vi är ett ungt, entreprenöriellt och drivet mediehus som kännetecknas av kreativitet och hög digital kompetens.

De sajter som vi äger och driver är Nyheter24, Modette, Fragbite, Blogg.se, Tyda, Hamsterpaj, Filmtipset och Dayviews. Nyheter24-gruppen äger dessutom premiumnätverket Adwell.

Bolagsfrågor:

Arbetande styrelseordförande

Douglas Roos
douglas@nyheter24gruppen.se

VD

Daniel Weilar
daniel.weilar@nyheter24gruppen.se

Annonseringsfrågor:

Annelie Odén
annelie.oden@nyheter24gruppen.se

Teknikrelaterade frågor:

Teknikchef

Daniel Stålenbring
daniel.stalenbring@nyheter24gruppen.se

Hitta oss:

Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
08-678 77 00

Org.nr Nyheter24 AB: 556725-7182

 

Läs mer om cookies och hur vi hanterar information om våra besökare i vår integritetspolicy