Briefen

Pågen lanserade surdegskex, ett nyttigare kex för ostbrickan och vardagslyxen, med positionen hälsosam snacking. Vår uppgift var att bygga kännedom och lust att testa den här nya produkten hos en målgrupp som bestod av hälsomedvetna, yngre kvinnor. En grupp som eftersträvar en hälsosam livsstil – men också ett njutbart liv.  

Lösningen

Med Blogg.se – Nordens största bloggportal – som plattform skapade vi tre native-material, som vi publicerade under en kampanjperiod på fyra veckor. I de två första artiklarna skapade vi relevans och rätt sammanhang för produkten genom att koppla ihop den till läsvärda listor på temat hälsotips och vardagslyx. För det sista materialet, när vi redan etablerat produkten hos läsarna, fokuserade vi på själva kexen. Nu inspirerade vi besökarna till nyttigare kvällsmys med en mathacks-video i vilken vi skapade goda röror att servera till surdegskexen, och bjöd på recepten direkt i artikeln. 

Resultatet

Blogg.se-läsarna uppskattade verkligen materialet! Det visade sig genom att snittläsningen på de över 16 000 sidvisningarna låg mellan hela tre och fyra minuter. Dessutom, trots att materialet inte var utformat i syfte att driva trafik, hade en av artiklarna en ctr på över fem procent

Om oss

Nyheter24-Gruppen är Sveriges snabbast växande mediehus och vänder sig till de som är uppvuxna med internet och digitala medier. Vi har närmare 10 miljoner besök på våra sajter varje vecka och är Sveriges största digitala mediehus mot målgruppen 15 – 44 år.

Bolaget grundades 2008 av Douglas Roos och Patrik Sandberg. Idag är vi ca 50 anställda och är lokaliserade i centrala Stockholm. Vi är ett ungt, entreprenöriellt och drivet mediehus som kännetecknas av kreativitet och hög digital kompetens.

De sajter som vi äger och driver är Nyheter24, Modette, Fragbite, Blogg.se, Tyda, Hamsterpaj, Filmtipset och Dayviews. Nyheter24-gruppen äger dessutom premiumnätverket Adwell.

Bolagsfrågor:

Arbetande styrelseordförande

Douglas Roos
douglas@nyheter24gruppen.se

VD

Daniel Weilar
daniel.weilar@nyheter24gruppen.se

Annonseringsfrågor:

Annelie Odén
annelie.oden@nyheter24gruppen.se

Teknikrelaterade frågor:

Teknikchef

Daniel Stålenbring
daniel.stalenbring@nyheter24gruppen.se

Hitta oss:

Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
08-678 77 00

Org.nr Nyheter24 AB: 556725-7182

 

Läs mer om cookies och hur vi hanterar information om våra besökare i vår integritetspolicy