Briefen

Pepsi Max ville öka preferensen i målgruppen 16–35 år, genom smart, relevant innehåll. Kampanjen skulle andas Pepsi Max ledord (som snabbt, roligt, oväntat och annorlunda) och skapa spridning och engagemang i deras målgruppen. Ett av de övergripande målen var att få ”illojala” Pepsi Max-drickare (Switchers) att bli trogna varumärket (Pepsi Loyals).

Lösningen

Under ett års tid skrev vi kontinuerligt true native-artiklar för Pepsi Max. Artiklarna var lättsamma, humoristiska och engagerande – på ämnen som är nära målgruppen. Över 140 artiklar skrevs om allt ifrån flygande drönare till gulliga katter. Samtliga artiklar lades ut i det redaktionella flödet på nyheter24.se/Geddit, och samlades upp på Pepsi Max egna Branded Channel. Branded Channel innehöll också varumärkets sociala medie-flöden. Utöver redaktörskapet sponsrade Pepsi Max nyheter24.se/geddit under hela kampanjperioden, för att förstärka närvaron i målgruppen.

Resultatet

True native-artiklarna genererade över 8 000 reaktioner – likes, delningar och kommentarer. Varumärket Pepsi Max exponerades på mer än 15 miljoner sidvisningar. Målgruppen tog verkligen till sig innehållet: den genomsnittliga besökstiden på Pepsi Maxs artiklar blev nästan 1 minut längre än snittet på sektionen Geddit.

Om oss

Nyheter24-Gruppen är Sveriges snabbast växande mediehus och vänder sig till de som är uppvuxna med internet och digitala medier. Vi har närmare 10 miljoner besök på våra sajter varje vecka och är Sveriges största digitala mediehus mot målgruppen 15 – 44 år.

Bolaget grundades 2008 av Douglas Roos och Patrik Sandberg. Idag är vi ca 50 anställda och är lokaliserade i centrala Stockholm. Vi är ett ungt, entreprenöriellt och drivet mediehus som kännetecknas av kreativitet och hög digital kompetens.

De sajter som vi äger och driver är Nyheter24, Modette, Fragbite, Blogg.se, Tyda, Hamsterpaj, Filmtipset och Dayviews. Nyheter24-gruppen äger dessutom premiumnätverket Adwell.

Bolagsfrågor:

Arbetande styrelseordförande

Douglas Roos
douglas@nyheter24gruppen.se

VD

Daniel Weilar
daniel.weilar@nyheter24gruppen.se

Annonseringsfrågor:

Annelie Odén
annelie.oden@nyheter24gruppen.se

Teknikrelaterade frågor:

Teknikchef

Daniel Stålenbring
daniel.stalenbring@nyheter24gruppen.se

Hitta oss:

Skeppargatan 65
114 59 Stockholm
08-678 77 00

Org.nr Nyheter24 AB: 556725-7182

 

Läs mer om cookies och hur vi hanterar information om våra besökare i vår integritetspolicy